museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [1320]
Картина вишита "Синичка" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Синичка"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина розміщена у рамці прямокутної форми виготовленої з дерева. Обрамлення рамки темно-коричневого кольору, дещо пошкоджена, спостерігається відшелушення фарби та її тріскання.
У рамці розміщено сіре домотканне полотно, на ньому видніються замоклі плями та забрудненість. На полотні розміщено основне зображення, яке очевидно має флоро-фауністичний сюжет.
На полотні по центру зображено синицю у якої верх голівки є насичено червоного кольору з переходом до блакитного та жовтого кольорів і одна чорна плямка - це око. Животик жовтого кольору з темними лініями по краям, на хвостику ж присутній: блакитний, синій, жовтий кольори, які чергуються, а лапки та крила синички одного кольору: синього з переходом до блакитного.
Сам птах та його погляд направлений у праву сторону, складається враження, що він своїм гострим оранжевим дзьобиком хоче дістати плід квітів.
Квіти розташовані по колу, навколо синички і нагадують віночок. Знизу картини більше до лівої сторони розташовано дві червоні з переходом до світлішого кольору, великі, пишні квітки, які нагадують троянди. Серединка тієї квітки, яка опущена більш до низу синього кольору, а та, що припіднята догори жовта. Ці обидві квітки оточені широкими листочками зеленого кольору з переходом до ніжно-голубого та салатового кольорів, а біля них видніється і тягнеться вгору одна брунька.
Піднімаючись вгору більш до правої сторони видно три квітки фіолетового кольору з синіми та блакитними краями і жовтою серединкою очевидно це анютини садові, які теж оточені листочками зеленого кольору з різними відтінками. І переходячи ще вище по кругу віночок завужується, і видно гілочку у рожевому, червонуватому і трішки блакитному кольорах, швидше за все це є цвіт. Відштовхуючись від цвіту продовжується круг тоненькою гілочкою зеленого кольору і наполовину коричневого, біля них сукупно розміщені п'ять листочків у поєднанні зелених, коричневих, ніжно-блакитних, салатових та жовтих кольорів, гілочка продовжується коричневим кольором та завершується невідомою синьою квіткою з блакитними краями.
Зображення виконано технікою "хрестик".
Задній вигляд картини дещо відрізняється. Помітно рамку, яка не пофарбована з тильного боку і до якої прикріплено очевидно шматок шпалер, що перекривають полотно під ними. Шпалери золотистого кольору, вкриті візерунком та із значними потертостями, і пошкодженнями.

Рік створення: 50-60-ті роки XX ст.
Передано Войтович О.В., село Суськ.

Материал/Техника

Полотно/Вишивка

Размеры

44*43 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.