museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [156]
Картина вишита "Букет" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Букет"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина розміщена у прямокутній дерев'яній рамці темно-вишневого кольору, яка обрамлена по внутрішньому периметру фарбою-сріблянкою. На рамці присутні потертості та тріскання фарби.
Тло картини є чорного кольору, де-не-де з плямами від фарби-сріблянки. Основою картини є фауністичний мотив.
Квіти та зелень розміщені по центру картини. У центрі виділяється дві пишні, великі квітки.
Квітка, яка направлена більш в ліву сторону в серединці якої присутні зелений, синій, темно-оранжевий та білий кольори з пелюстками рожевого кольору і переходом до вишневого є невідомою. Біля цієї ж квітки розташована інша квітка у поєднанні коричневого, синього та білого кольору серединки. Пелюстки квітки лілового кольору з переходом до більш темного, очевидно, це є дзвоники. Ці квіти оточені листками та гілочками зеленого кольору з різними його відтінками. Нижче від пишних квітів розміщено три маленькі квіточки жовтого кольору. Та, яка розташована лівіше має у серединці поєднання фіолетового, темно-коричневого кольорів; а та, що направлена в праву сторону має коричневу, жовту та світло-коричневу серединку. Під квіткою, яка знаходиться лівіше у ще меншому розмірі зображено таку ж саму квітку з темно-коричневою та фіолетовою серединкою. Під дзвоником розміщена брунька рожевого кольору, яка направлена до низу. По краям букету помітно інші дрібні квіти переважно жовтого кольору з різною серединкою.
Вище над двома пишними квітками розміщено дві блакитно-сині квітки із оранжевою та коричневою серединкою, швидше за все це є волошки, які також частково оточені зеленю. Одна направлена більш вгору у ліву сторону, а друга розміщена трішки нижче і нахилена в правий бік.
З самого низу у лівому кутку картини помітно білу невідому пляму.
З іншого боку, тобто ззаду, рамка картини не пофарбована, з частковими подряпинами, з самого її низу стоїть печатка Ківерцівського краєзнавчого музею. До рамки прикріплено тверду картонку коричневого кольору, яка нагадує фанеру і є частково пошарпаною, очевидно, до цієї картонки прикріплена сама картина оскільки проглядаються краї чорної тканини. Картонка прикріплена до рамки цвяхами.
Техніка виконання: "різнокольорова вишивка хрестиком".

Рік створення: 50-ті роки XX ст.
Передано Квач А.С., село Прилуцьке.

Материал/Техника

Перкаль/Вишивка

Размеры

38*35 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.