museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [1321]
Картина вишита "Ваза з фруктами" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Ваза з фруктами"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина поміщена у рамку прямокутної форми, яка ймовірно виготовлена з дерева та пофарбована у темно-коричневий колір. По всій рамці спостерігаються сліди шкідників від дії яких на рамці з'явилися маленькі шпаринки.
Тло картини - сіре домотканне полотно на якому присутні плями. У центрі уваги є блакитна ваза у вигляді тарілки, колір дна якої чергується з багряним, жовтим, білим кольорами; це дно прикріплене до невеликої підставки блакитного кольору, яка за формою нагадує кавову чашку.
Ваза розміщена на вишитій серветці, яка поєднує у собі зелений, болотяний, ніжно-блакитний, жовтий, рожевий, чорний та червоний кольори.
У вазу поміщено фрукти три з яких є круглої форми і розміщені на передньому плані. З лівої сторони фрукт у якому переважає червоний колір, але є сліди оранжевого, білого та коричневого. Посередині фрукт рожевого кольору, серединка якого є червоною із зеленим вершечком. Біля цього фрукту знизу, більш в правий бік розміщена квітка з білими пелюстками із коричневою серединкою та блакитними вставками навколо серединки. З правого боку розміщено ще один фрукт у якому поєднуються: насичено жовтий, рожевий, червоний, білий, темно-червоний, жовтий та зелений кольори.
Над трьома великими круглими фруктами розташовані інші плоди. Зліва - це швидше за все дві сливи фіолетового кольору з блакитними та ніжно-блакитними вставками. З правого боку більш посередині розміщено гілочку синього винограду, а на задньому плані за синім виноградом проглядається ще частинка лози світло-фіолетового винограду.
Усі фрукти оточені зеленю та листям винограду, як всередині, так і по краях, а також оранжевими та рожевими бруньками плодів, які направлені в різні сторони.
Ззаду рамка картини не декорована, не фарбована і також містить сліди шкідників. Дуже добре видно частину полотна на якій вишита картина, яке прикріплене до дерева, що кріпить картину і переплетене нитками. Доски, які розміщені в центрі рамки частково перекриває полотно і на них присутні отвори від шкідників, і очевидно, що ці ж доски вже були пошкоджені оскільки з лівого боку та з правого прибито по одній дерев'яній палочці.
Техніка: "хрестик".

Рік створення: 70-ті роки XX ст.

Передано Войтович О.В., село Суськ.

Материал/Техника

Полотно/Вишивка

Размеры

50*54 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.