museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [186]
Картина вишита "Лелеки" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Лелеки"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина прямокутної форми. Рамка картини виготовлена з дерева та пофарбована у коричневий колір. По краям, по всьому переметру декорована золотими вставками на яких вирізьблено криві лінії. На рамці де-не-де наявні подряпини.
У рамці розміщено тло чорного кольору на якому по центру у техніці "хрестик" вишито основне зображення. Головну роль у картині відіграють дві чорно-білі лелеки, які оточені квітами по колу, що нагадують віночок. Одна лелека стоїть підігнувши лапку з направленим поглядом у праву сторону до другого птаха, який сидить на круглому гнізді коричневого кольору з направленим поглядом у ліву сторону.
Віночок в центрі якого знаходяться птахи не є скріпленим. Починаючи зверху з лівої сторони гілочка тоненька покрита зеленим листям у поєднанні інших кольорів зелені, заокруглюючись опускається до низу, де видно блідо-рожевий бутон і опускаючись ще нижче, вінок розширюється.
На передній план, нижче від лелек, починаючи з лівого боку і ближче до середини віночка висувається три великі, пишні квітки, які нагадують троянди і ці квіти є елементом вінка. У цих квітах переважає жовтий колір, але в одної по пелюстках спостерігаються ще й багряний та коричневий кольори, друга є ідентична першій, а в третьої блакитний та червоний кольори. Троянди навколо оточені пишними листочками зеленого кольору з різними його відтінками.
Піднімаючись від середини до гори в право, вінок продовжується тоненькою гілочкою з рідким вже листям та двома бруньками квітів у поєднанні: білого, жовтого, багряного, червоного та зеленого кольорів. Одна брунька похилена більше в лівий бік і є більшою за розміром, а інша менша та розташована нижче біля більшої тільки направлена в праву сторону.
Завершується вінок тоненькою гілочкою болотяного із жовтим кольорами, яка нагадує колючки ялинки.
Задня частина картини не декорована. Рамка не фарбована, дещо пошкоджена шкідниками на що вказують шпаринки, помітні краї тла картини, які частково перекривають доску, яка закріплює зображення в рамці. Ймовірно, доска використовувалась ще й в інших цілях оскільки помітно сліди, як від фарби, так і від залишків паперу та крейди. Усе ззаду переплетене нитками.

Рік створення: 60-ті роки XX ст.
Передано: Тимощук Л.С., село Словатичі (з колекції місцевої школи).

Материал/Техника

Тканина/Вишивка

Размеры

44*52 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.