museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Етнографія [2158]
Ікона " Божа Матір з дитям" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / В. Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Ікона " Божа Матір з дитям"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Ікона прямокутної форми, складається враження, що вона у двох рамках. На передньому плані рамка виготовлена з дерева, пофарбована у темно-коричневий колір. На другому плані у цій рамці розміщено рамку із штучною позолотою, яка по всьому периметру орнаментована фігурками у вигляді виноградних листочків та суцільною, тонкою лінією крапочок.
В основі рамки фоторепродукція Прясвятої Богородиці з Ісусом на руках, на блакитному фоні. Богородиця зображена до поясу з нахиленою головою до сина у лівий бік, а права рука припіднята до грудей. Зображена Богородиця у закритому одязі, який колір одягу тяжко сказати, бо блакитний колір не лише на фоні, але й на самих героях. Проте, одяг орнаментований, а навколо голови Богородиці - німб золотого кольору, який теж оздоблений і від якого тягнеться на блакитний фон велике сяйво білого кольору. На руках у Божої Матері дитина - це Ісус, який теж у закритому одязі, в одній руці тримає малий свиток паперу, а інша направлена до Матері; навколо голови Ісуса теж є оздоблений німб. По боках від Святих розміщено літери, ймовірно, церковнослов'янського алфавіту.
З іншого боку помітно сліди того, як ікона закріплена за допомогою фанери, яка прибита цвяхами.
Знаходилася у селі Веснянка.

Рік створення: у кінці 90-х років ХХ ст.
Передано у музей: 2019 року.

Материал/Техника

папір, пластик, дерево. ручна робота

Размеры

29,5/25,5 см

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.