museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [447]
Картина вишита "Маки" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Маки"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина прямокутної форми. Рамка виготовлена з дерева, пофарбована у блакитний колір. На рамці присутні потертості.
У рамку поміщено роботу. Тло виготовлено з перкалі (полотно на основі бавовни) сірого кольору на якому нижче під основним зображенням видніються жовті плями.
Основна увага зосереджується на центральному зображенні - вишивці хрестиком трьох широко розкритих темно-червоних маках з переходом до світлішого кольору, у серединках яких переважає жовтий колір, але крім цього, присутні: червоні, блакитні та зеленуваті кольори. Маки розміщені не щільно, один - нижче і квітка похилена більше вниз, другий - збоку, квітка направлена до лівої сторони і третій - посередині, тягнеться пелюстками догори. Від маків відходять їх довгі переплетені гілочки зеленого кольору, які направлені у три різні сторони. На гілочках розміщені листочки, які нагадують кленовий листок (приблизно 9), які теж дивляться у різні боки, вони зеленого кольору, але з різними його відтінками.
Також, між двома маками посередині розміщена брунька маку такого ж самого кольору як і розкриті маки, яка тягнеться вгору. Біля бруньки правіше розміщена ще одна квітка маку, а вже біля нього ще одна брунька.
Вигляд картини з іншого боку дещо пошкоджений. Рамка ззаду без кольору у своєму природньому забарвлені, де-не-де видно сліди сирості, цвілі та шпаринки від шкідників.
Полотно, яке розміщене у рамці є пошарпаним, блідо-сірого кольору з численими плямами. Вище на полотні спостерігаються сліди шиття по ширині та з правого боку теж, але вже по довжині, на це вказує побгана тканина та сліди білих ниток, які утримують тканину у зібраному стані.

Рік створення: 60-ті роки XX ст., село Борохів.
Стан - частково пошкоджена.
Передано будинком культури с. Борохів.

Материал/Техника

Перкаль/Вишивка

Размеры

38,5*48,5 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.