museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [185]
Картина вишита "Котики" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Котики"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина розміщена у рамці, яка є простої конструкції і виготовлена очевидно з дерева та пофарбована звичайною фарбою блакитного кольору. Зверху по кутках рамки присутні незначні потертості.
Тло картини ніжного блакитного кольору з невеликими плямами по всій тканині.
На картині присутні флоро-фауністичні мотиви, які і є основою картини.
По центру зображено двох кошенят, голови яких частково покриті чорним кольором, що нагадує шапочку, відбувається перехід до блакитного, але переважає білий колір, вушка гострі: ззовні чорні, а ближче до середини блакитні, а всередині білі; очі зелені із жовтими цятками всередині, носик червоний і губки у вигляді двох паралельно розміщених маленьких чорних ліній. На шиї в обох червона смужка, яка нагадує нашийник. Животики і лапки також переважно білого кольору із вставками на лапках блакитного. На спині переважає чорний колір з блакитними вставками по краях. Хвости смугасті блакитно-чорного кольору.
Кошенята розміщені на зелені та квітах, які є навколо них і під ними. Знизу більше зелені і тому переважає зелений колір з різними відтінками. Між котиками розміщено дві квітки. Нижче невідома квітка із жовтою серединкою з білими пелюстками з червоним кольором по краях. Вище над нею швидше за все барвінок з жовтою серединкою, з синім та блакитним кольорами на пелюстках.
З лівого боку крім зелені вище від кошеняти розміщено квітку, яка нагадує квіти "Півники". Серединка жовтого кольору з світло-фіолетовими пелюстками і темно-фіолетовим кольором по краях пелюсток. З іншого боку все ідентично.
Задня частина картини вкрита старою газетою, яка є дуже пошкодженою. Газета частково перекриває рамку, яка також пофарбована з тильного боку у ніжно-блакитний колір.
Виконана картина у техніці "хрестик".

Рік створення: 50-60-ті роки XX ст.
Стан - задовільний: тріснуте скло.
Передано Тимощук Л.С. (із колекції школи села Словатичі).

Материал/Техника

Полотно/Вишивка

Размеры

26*36 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.