museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [1654]
Пляшка декоративна "Елегія" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
4 / 5 Предыдущие<- Далее->

Пляшка декоративна "Елегія"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Пляшка, яка використана для виробу є зі скла, темно-зеленого кольору на це вказує дно самої пляшки, ймовірно це є пляшка з-під алкоголю. Шийка пляшки є завуженою і з розширенням до низу, але із частково завуженим дном.
Швидше за все для оформлення цілої пляшки використано гіпс у своєму природньому білому кольорі у поєднанні ще й золотої фарби, спостерігаються де-не-де тріщини. Опускаючись ближче до дна білий колір змінюється на насичений золотий.
Виріб обплетений по різні сторони нитками з мішковини по всій пляшці. Біля шийки проглядається природній колір ниток, а опускаючись до низу їх перекриває колір гіпсу (білий), а вже біля самого дна нитки набувають золотистого кольору. Очевидно, крім того, що нитки є декором, вони утримують іншу частину декору - гілочки нерівномірної форми, які також пофарбовані у білий і золотистий колір та прикріплені до пляшки з відстороненням у бік.
Біля шийки пляшки прикріплено дві шкарлупки волоського горіха, які пофарбовані у золотистий колір; нижче цих шкарлупок з іншого боку пляшки прикріплено три кісточки плодових дерев, також у золотому кольорі, які розташовані одна біля одної, одна зліва, друга з права і третя між ними, але вище середини. Інші кісточки розкидані по виробу, але їх золотий колір перекриває білий.
З самого низу, ближче до дна, навколо пляшки прикріплено ще шість шкарлуп волоського горіха, золотого кольору: три в одній частині, розташованих на невеликій відстані та три в іншій частині пляшки.
Дно виробу не є декорованим і до нього прикріплено дві паперові бірки білого кольору. На одній міститься напис: "Елегія", а друга - це позначки Ківерцівського музею.

Авторка - Галина Міндер (село Звірів). 2009 рік.
Дарунок Г.Ф. Міндер, с. Звірів.

Материал/Техника

Скло, фарба, нитки з мішковини, природні матеріали/декорування

Размеры

31 см. (висота), діаметри: горлечка - 2,9 см., денця - 7 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.