museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [183]
Картина вишита "Букет стрижений" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина вишита "Букет стрижений"

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина прямокутної форми. Рамка простої конструкції, виготовлена з дерева та пофарбована у коричневий колір, фарба де-не-де відлущується.
Зображення розміщується на білому перкалі (полотні на основі бавовни). На тлі видно жовті плями. В основі зображення флористичні мотиви.
Зверху розташовані бруньки квітів. Дві фіолетового та одна оранжевого кольорів, які є трішки похиленими та направлені в праву сторону. Від бруньок, як і від решти квітів відходять та опускаються вниз їх пагони з листям зеленого кольору. Під брунькою оранжевого кольору розміщено білу квітку з жовтою серединкою та блакитними краями, яка нагадує ромашку. По обидві сторони від неї розташовано ще дві бруньки квітів багряного кольору із жовтою серединкою. Біля бруньки багряного кольору, яка розміщена в правій стороні, знаходиться ще одна брунька квітки молочного кольору, яка направлена до кутка рамки.
По центру, на передньому плані зображення, розміщена розкрита, пишна квітка червоно-рожевого кольору у поєднанні з багряним, білими краями та жовто-білою серединкою, яка нагадує мак. Від маку у праву сторону направлені зелені пагони квітів, невеликого розміру та різного кольору. Квітка, яка розташована вище є синього кольору з білими краями і жовтою серединкою. Під синьою розташована квітка фіолетового кольору з синіми краями і жовтою серединкою. А по середині з нахилом вгору квітка червоного кольору з рожевими краями, яка нагадує клубок.
З лівого боку, розміщена між зеленими листочками маленька квітка синього кольору з блакитними краями та жовтою серединкою, яка нагадує волошки.
Друга половина зображення, яка розміщена нижче, відокремлена від верхньої частини. Тут зображено п'ять дрібних квітів з зеленими їх пагонами.
Квітка, яка розташована в лівій частині червоного кольору з рожевими краями на пелюстках і жовтою серединкою похилена до низу. Біля червоної, нижче, розташована квітка фіолетового кольору з синіми краями та жовтою серединкою. Опускаючись нижче, з лівого боку, з краю розташована квітка рожевого кольору з білими краями і жовтою серединкою. З правого боку, з краю розташована ідентична квітка. По середині, між двома рожевими квітами розміщена квітка білого кольору, з червоними краями та жовтою серединкою. Також, з обох боків по краям біля квітів розміщено бруньки квітів фіолетового кольору, які похилені до низу. Вище над квітами у правій частині зображено тоненьку гілочку зеленого кольору на якій висять ягоди насичено-жовтого кольору, які нагадують обліпиху. А вже з самого низу, розміщено стовбурець зеленого кольору із трьома корінцями, які нагадують кігті орла, на цьому ж стовбурці зображені описані квіти.
Задня сторона картини дещо пошкоджена. Рамка не фарбована, наявні шпаринки від шкідників. Всередині рамки - фанера до якої кріпиться картина та видно краї тканини. Усе переплетено ниткою.
Зображення виконане "стрижкою ниток".

Рік створення: 50-ті роки XX ст.
Передано: Тимощук Л.С., село Словатичі (з колекції місцевої школи).

Материал/Техника

Перкаль/Вишивка

Размеры

49*58 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.