museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Образотворче мистецтво [38]
Картина художньо-декоративна (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Картина художньо-декоративна

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Картина прямокутної форми, у тоненькій рамці, яка фарбована у блакитно-жовтий колір з плавним переходом. На рамці вибито фігурні лінії та у правому нижньому кутку, і у верхньому лівому розкинулись дрібні квіти бузкового кольору.
Фон на якому відтворена картина повністю блакитного кольору, а ті квіти, які розміщені на рамці виходять ще й на саме тло картини. На цьому ж фоні, по центру, вінком розкинулись червоні квіти з зеленими листочками між ними та золотим обрамленням. По цьому ж вінку розкидано дрібні квіти білого, бузкового, рожевого та блакитного кольорів. Всередину вінка поміщено молоду пару закоханих і вони не намальовані. Це дві ляльки.
Дівчина з довгою білою косою, яка перев'язана жовтою стрічкою. Одягнена у вишиту українську сукню з рукавами. Вишивка на сукні у вигляді горизонтальних та вертикальних смуг червоного кольору, низ обшитий білим зубчастим мереживом, а над ним навколо спідниці тягнеться чорна фігурна смужка. Попереду у сукні присутній ще білий передник, який теж оздоблений однією великою червоною квіткою та фігурами у вигляді червоно-чорних ромбів. Поверх сукні на дівчину накинута чорна безрукавка з зеленим обрамленням.
Хлопець - русявий. Одягнений у білу сорочку, яка на грудях оздоблена вертикальними вишитими ромбами червоно-чорного кольору, на ліктях у нього блакитна квіткова вишивка, підперезаний поясом з червоно-чорним орнаментом у вигляді фігур. Нижче пояса, ближче до краю навколо сорочки тягнеться знову блакитний квітковий орнамент, а низ сорочки оздоблений орнаментованою червоно-чорною смужкою. Під сорочкою опускаються штани болотяного кольору і взутий хлопець у чорні ботинки. Рука дівчини та хлопця перев'язана разом білою стрічкою, ймовірно, вони заручені.
З іншого боку - зворотня, закріплена картонкою сторона картини, яка зверху ще перетягнута білою ниткою.

Автор: невідомий.
Виготовлено: в місті Кобрин (Білорусь).
Стан: без пошкоджень.
Дарунок: делегації м. Кобрин, Республіка Білорусь.

Материал/Техника

Папір (картон), пластик (ляльки), тканина (квіти)/Декорування, інсталяція

Размеры

54*63,5 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.