museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [2254]
Доріжка вишита (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
2 / 2 Предыдущие<- Далее->

Доріжка вишита

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Доріжка прямокутної форми, краї підшиті. Для створення виробу використано перкаль білого кольору. По всьому периметру на декілька сантиметрів вище від країв обрамлена вибитою (вирізаною) стрічкою. З правого боку, вище, біля кутка пошкоджено частинку полотна.
По центру доріжки, горизонтально розтягнувся масивний орнамент виробу. Орнамент у вигляді овальної гілочки з квітами та виноградом. Гілочка складена з декількох гілочок і є зеленого кольору. По боках на гілках розміщено по одному ідентичному орнаменту - це пишна червоно-рожева квітка оточена з обох боків гілкою синього винограду з блакитними вставками, а разом вони оточені зеленим листям винограду та трьома бруньками червоно-рожевого кольору. З обох боків квітка направлена кожна в свою сторону: ліва - в ліву, а права - в праву; виноград тягнеться всередину овалу, тоді як листя назовні.
В центрі овалу утвореного з гілок зображено три пишні квітки, дві з яких більші і одна - менша, розміщена між ними. Квіти червоно-рожевого кольору, оточені зеленими листочками та розміщені на них.
Орнамент виконано у техніці "хрестик".

Рік створення: 50-ті роки XX ст., Ківерцівщина.
Дарунок: Г.С.Слатініної (районний будинок культури), місто Ківерці.

Материал/Техника

Перкаль/Вишивка

Размеры

31,5*79 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.