museum-digitalВолинська область
CTRL + Y
ru
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [2661]
Доріжка вишита (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Доріжка вишита

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Доріжка прямокутної форми, виготовлена на перкалі білого кольору, краї з усіх боків підшиті. По периметру доріжка оздоблена вирізаною тонкою смужкою у вигляді пунктирних ліній.
По центру доріжки, горизонтально розтягнувся основний орнамент виробу.
Орнамент у вигляді довгого овалу коричневого кольору, який утворений по боках з кручених різних фігур, а зверху і знизу довшими смугами, які обрамлені коричневим кольором, а всередині декоровані хрестиками сірого кольору, які перев'язані жовтим кольором. Смуги розділені на дві частини, їх розділяють гілки квітів. Зверху, більш в правий бік гілочка зеленого кольору з листочками та п'ятьма дрібними квітами бузкового кольору з жовтою серединкою; знизу, більш в ліву сторону зображено гілку з квітами ідентичну попередній.
Всередині овалу, по боках, тобто зліва і права зображено по одній пишній троянді насичено червоного кольору на зеленій гілочці з декількома листочками.
Орнамент виконано у техніці "гладдю".

Авторка: Ганна Мельник (1927 р.н.), село Твердині Локачинського району.
Рік створення: 50-ті роки XX ст., Локачинщина.
Дарунок: О.П.Сущук, місто Луцьк.

Материал/Техника

Перкаль/Вишивка

Размеры

86*36 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Объекты из: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.